Sur贸wka z bia艂ej kapusty:
mojakulinarnapasja.blogspot.com
SK艁ADNIKI:
- g艂贸wka bia艂ej kapusty,
- 4-5 marchewek,
- 2 cebule,
- szczypta kwasku cytrynowego,
- cukier,
- olej,
- s贸l i pieprz.
PRZYGOTOWANIE:
1) Umy膰 wszystkie sk艂adniki, a nast臋pnie poszatkowa膰 kapust臋, zetrze膰 na tarce marchewk臋 z cebul膮.
2) Ca艂o艣膰 mieszamy, dodaj膮c szczypt臋 kwasku cytrynowego, cukru (wed艂ug uznania), porz膮dn膮 dawk臋 oleju.
3) Ugniatamy sur贸wk臋 z kapusty, doprawiaj膮c sol膮 i pieprzem (tak, by pu艣ci艂a sok).
4) Odk艂adamy do lod贸wki, aby smaki si臋 przegryz艂y (najlepiej na ca艂膮 noc).
5) Gratulacje i smacznego! :)